Followers

PhotobucketJom tukar link suka sama suka! TQ uol! hik3!Photobucket

Khamis, 26 Mei 2011

Aktiviti sepanjang minggu di sekolah

Sebenarnya su dilantik membuat laman web untuk sekolah ditambahkan pulak hobi su yg memang suka ambil gambar (tp tang cuci  gambar ni liat cket ek!hik3!), maka cerita su sedikit sebanyak akan berkisar dgn aktiviti yg berlaku di sekolah su.

Minat ambil gambar ni sekaligus membuat su dpt jwtn tetap & berpencen kot? untuk AJK Dokumentasi sekolah! hahaha!...memang susah & byk kerja tp disebabkan MINAT! Semua perkara akan jadi senangkan? hehehe..

Oleh itu, gambar2 yg su edit utk blog sekolah, su masukkan jugak utk blog su..kira aci la ek? hiks3!

Ce-tengok gambar kat bawah nih! Cik Misi sdg beri tunjuk ajar kat anak2 murid su cara menggosok gigi dgn teknik yg betul..kebetulan masa ni su tgh mengajar diorang..su terus snap jer!

Tringat masa kita kekecik dulukan...indahnya pengalaman masa persekolahan dulu...


Haaaa...yg ni masa Latihan Kebakaran siang tadi, semuanya berjalan dgn lancar...


Petang pulak ada aktiviti kokurikulum..tp aktiviti petang td lebih tertumpu kpd persediaan & taklimat utk Program Perkhemahan Badan Beruniform Perdana pd 27, 28 & 29 Mei ni kat kwsn sekolah. Penyertaan terbuka kpd murid Tahap 2 (4, 5 & 6).

Seramai 163 org murid yg turut serta. Unit beruniform yg ada Tunas Puteri (su ketua fasilitator Tunas Puteri), PBSM, TKRS, Puteri Islam & Pengakap.

Tugas2 su amik gambar sepanjang program & fasilitator bg Unit Beruniform Tunas Puteri....berat gak nih! huhu...sib baek MINAT tu ada..yg susah jd senangkan? (cehhh..ayat pujuk diri sendiri nih!hahaha!)

  1. Taklimat ringkas utk fasilitator bg stp Unit Badan Beruniform. 
  2. Taklimat kpd murid-murid sblm aktiviti Kokurikulum bersurai.
  3. Fasilitator beri taklimat kpd murid-murid yg mengambil bhgn dlm perkhemahan.
Kertas exam pon da abis tanda! mabuk menanda kertas pon da makin ilang! rasa teruja plak nak turut serta dlm program perkhemahan nih! boleh? hahahaha!



4 comments:

zih@n berkata...

yg misi ajar gosok gigi tu mmg xleh lpa la...bratur reramai tepi longkang...pastu nti dpt brus & ubat gigi free...blk rmh excited nk ikut cara yg misi ajar...hehehe

latihan kebakaran..dlm kelas saya dlu kami lukis gmbr laut kat dinding...so, slalu main2 ckp kelas & barang2 kami selamat sbb kelas kami dlm laut...hehehe..

bab2 tdo sekolah mmg xbest sbb kena bangun awal berebut nk mndi...huhu

MINAT tu mmg penting...bru la rasa happy je buat keje..hehehe

p/s: wah pnjgnya komen ko zihan...hahaha

lina berkata...

salam cikgu sue - alia pun baru jer lepas dpt tunjuk ajar drp misi cam mana nak gosok gigi dgn cara yg betul...seronok betul dia nak bawa bawa berus gigi ke sekolah. Di KL ari ni last paper utk tahap satu. Cepat nya cikgu sue tanda paper dh abis....bagus betul cikgu sue ni.... :)

atty's berkata...

teringat masa sekolah dulu2 belajar berus gigi tepi longkang kt tepi kelas..

Mohd Khalil berkata...

Teringat kisah saya jadi cikgu 16 tahun lalu, Sek Men Teknik Port Dickson.

www.kadikluang.blogspot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...